Friday, March 30, 2012
မႏ ၱေလးပဲေၾကာ္
မေၾကာ္ခင္
ေၾကာ္ေနစဥ္
မႏ ၱေလးပဲေၾကာ္ရပါၿပီ
ရန္ကုန္ၿပန္တုန္းကသယ္လာတဲ႔ ကမာၻ႔အဆင္႔မီၿမန္မာ႔ေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ေသာက္ရင္းစားပါတယ္
red bean အထုတ္
မႏ ၱေလးပဲေၾကာ္ ေၾကာ္ၿဖစ္သြားရတဲ႔အေၾကာင္းရင္းကေတာ႔ မေနာ္ကေနစပါတယ္… March လ ၂၂ရက္မနက္က မေနာ္က Facebook ေပၚက AaB page မွာ Breakfast Tray ေလးလာတင္တယ္… အဲဒီထဲက မႏ ၱေလးပဲေၾကာ္က ကိုယ္သိပ္ၾကိဳက္ၿပီး ကိုယ္႔ဟာကိုယ္မလုပ္ၿဖစ္လို႔ မလုပ္တတ္ေတာ႔တဲ႔ မုန္႔ၿဖစ္ေနတယ္… အဲဒီအေၾကာင္းေလး ေကာ္မန္႔ေရးမိေတာ႔ မသက္ေဝက သူေၾကာ္ခဲ႔တဲ႔ မႏ ၱေလး ပဲေၾကာ္ပံုေလး က်မဆီ tag ေပးၿပီး လုပ္ရတာလြယ္တဲ႔အေၾကာင္းေၿပာပါတယ္… က်မက အဲဒီပဲမ်ိဳးရွာဝယ္ဖူးတယ္… ဒီမွာမေတြ႕ဘူးဆိုေတာ႔ အမသက္ေဝက ဂူဂယ္ကေန ပံုနဲ႔ အေခၚအေဝၚေလးပါၿပပါတယ္…. ညီမ ဗစ္နဲ႔ ညီမသႏ ၱာ တို႔ကလဲ အဲဒီ red bean မရရင္ kidney bean နဲ႔လုပ္လို႔ရေၾကာင္း ေၿပာၿပၾကပါတယ္… မေနာ္ကလဲ အိႏိၵယန္းဆိုင္ေတြမွာရႏိုင္ေၾကာင္းေၿပာပါတယ္… March လ ၂၆ရက္ေန႔မွာ မခ်စ္ ကလဲ မႏ ၱေလးပဲေၾကာ္ ေၾကာ္ၿပီး facebook မွာတင္ပါတယ္… ဒါနဲ႔ကိုယ္လဲ ေရာဂါတခုရသြားသလို မရရေအာင္ ေၾကာ္မယ္ဆိုတဲ႔စိတ္နဲ႔ ခေလးေတြေက်ာင္းသြားခ်ိန္ စူပါမားကတ္တကာပတ္ရွာပါေတာ႔တယ္…
ကိုယ္ေရာက္ခါစက ၾကိဳးစားရွာေပမဲ႔ မေတြ႕လို႔လက္ေလွ်ာ႔ထားတာ ဆယ္ႏွစ္ေက်ာ္ၿပီထင္ရဲ႕… အခုထရွာေတာ႔ စူပါမားကတ္တိုင္းမွာရွိေနၿပီ… အရင္က ၿပည္ပဘဲပို႔ၾကလို႔ရွာမရတာလားေတြးမိတယ္… အခုေတာ႔ အဆင္သင္႔ေတြ႕ၿပီမို႔ ဒီမနက္ဘဲအေကာင္းအထည္ေဖၚလိုက္ပါတယ္… ခ်က္နည္းကို မဆြိဆီကယူပါတယ္…
Red bean ကိုတစ္ညေရစိမ္ထားၿပီး မနက္က်ေတာ႔ microwave ထဲမွာနာရီဝက္ထည္႔ေပါင္းပါတယ္... ၾကက္သြန္ၿဖဴရွစ္မႊာနဲ႔ ခ်င္းတတက္ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္းပါတယ္... ေပါင္းၿပီးသားပဲကို Blander နဲ႔ေၿခပါတယ္... ေၿခၿပီးသားပဲ(80 gram)ေတြကို ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ (40 gram), ဆား (1 teaspoon), ဆားဆိုဒါ( 1 teaspoon), ေထာင္းၿပီးသားၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ခ်င္းေတြနဲ႕ နယ္လို႔ရရံုေရအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ဇလံုထဲမွာနယ္ပါတယ္... နယ္ၿပီးေတာ႔ နာရီဝက္ေလာက္ႏွပ္ထားလိုက္ၿပီးမွ မီးနဲနဲနဲ႔ေၾကာ္ပါတယ္...
ကိုယ္႔ဟာကိုယ္ေၾကာ္ၿပီး စားၾကည္႔ေတာ႔စားေကာင္းလိုက္တဲ႔ၿဖစ္ၿခင္း… ၿမန္မာၿပည္ၿပန္ၿပီး international standard အေၾကာ္ဆိုင္ေလး ၿပန္ဖြင္႔ရင္စီးပါြးၿဖစ္ႏိုင္မယ္ထင္ရဲ႕…
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
thnx for sharing, i will try this weekend
ReplyDeletergds/nag myint
Thanks for visiting :)
Deleteဒီဘေလာဂ္ဂါေတြၾကားထဲ မန္းေလးပဲေၾကာ္ ေတာ္ေတာ္ေခတ္စားေနပါလား း) အိမ္မွာေတာင္ ေၾကာ္မစားၿဖစ္တာၾကာၿပီ။ ေနာ္ေဖာ႔ေၾကာ္ထားတာလဲ စားခ်င္စဖြယ္ပါပဲလား။
ReplyDeleteThanks sis "sweet" :)
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္ မေရ
ReplyDeleteလာလည္တာေက်းဇူးေနာ္ညီမေလးEvy :)
Deleteခုလို အေၾကာ္အေၾကာင္းေလးကို ဖတ္လိုက္ရမွ အေၾကာ္မစားျဖစ္တာေတာင္ ၾကာပါပေကာလားလုိ ့စဥ္းစားမိလုိက္တယ္... ဗိုက္ေတာင္ စာသြားသလုိ ခံစားလုိက္ရတယ္...
ReplyDeleteအမလည္းမစားၿဖစ္တာၾကာၿပီညီရဲေရ....
Deleteမန္းေၾကာ္ သိပ္ၾကိဳက္တယ္......လုပ္စားမယ္လို႔ စိတ္ကူးတာ ၾကာျပီ ခုထိမလုပ္ရေသးဘူး....။
ReplyDeleteလုပ္လိုက္ေတာ႔လည္လြယ္လြယ္ေလးညီမရဲ႕...
Deleteဒီပဲေၾကာ္ထက္ သူ႔ကို ဘယ္လိုေၾကာင့္ ေၾကာ္ျဖစ္သြားတာလဲ ဆိုတဲ့ Behind the story က ပိုၿပီး စိတ္ဝင္စားဖို႔ေတာင္ ေကာင္းေနပါလား မ႐ိုစ့္ေရ..၊ း) ဘေလာ့ဂါေတြ အမ်ားႀကီးက အင္နဲ႔အားနဲ႔ ဝိုင္းဝန္း၊ တိုက္တြန္း၊ နားခ်၊ တရားျပ၊ သြန္သင္၊ ဆံုးမ.. အာ.. ႐ွဳပ္ကုန္ၿပီ၊ း))
ReplyDeleteၿပီးေတာ့ က်ေနာ္တို႔ သိၾကတာက Before and After ပဲ၊ ဒီမွာေတာ့ Before, During and After...၊ အဲဒီလို အေၾကာင္းခ်င္းရာေတြနဲ႔ ျဖစ္လာတဲ့ ပဲေၾကာ္က မေကာင္းပဲ ေနပါ့မလား။ း)
ေက်းဇူးညီလင္းသစ္ေရ... း))
Deleteအိမ္မက္လဲ မေၾကာက္တက္ဖူး
ReplyDeleteစားခ်င္တယ္..
စားခ်င္စရာၾကီး.... ေတာ္တယ္ကြာ... တယ္ခ်င္းက
ReplyDeleteလြယ္သားပဲ မရို ့စ္ေရ..အေၾကာ္ မစားၿဖစ္တာေတာင္ အေတာ္ၾကာၿပီ..
ReplyDelete