ဆီထမင္းႏွင္႔အာၿဗဲေၿခာက္ကင္
ဗယာေၾကာ္၊ ဝက္သံုးထပ္သားသုတ္
ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလိပ္ရန္အစာပလာမ်ား
ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းႏွင္႔အခ်ဥ္
တစ္ေန႔က မနက္မိုးလင္းအိပ္ယာထခ်ိန္ ဆီထမင္းစားခ်င္စိတ္ေပါက္တာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္လဲ အဆင္သင္႔ရွိလို႔ ဆီထမင္းခ်က္စားၿဖစ္တယ္... ရန္ကုန္က လူၾကံဳေပးလိုက္တဲ႔ အာၿဗဲေၿခာက္ကင္ေလးနဲ႔တြဲစားတာေကာင္းမွေကာင္း...ၿပီးေတာ႔ လက္ဖက္ရည္ေသာက္ခ်င္တာနဲ႔ Tea Mix ေဖ်ာ္ေသာက္တယ္... ၿပင္းၿပင္းေလးၾကိဳက္လို႔ ႏွစ္ထုတ္ကို ေရေႏြးတစ္ခြက္စာဘဲထည္႔တယ္... ႏို႔ဆီ tea spoon တစ္ဇြန္းေလာက္ထည္႔ေလာက္ေတာ႔ ေကာင္းလိုက္တာ... ရန္ကုန္မွာ ဆိုင္ထိုင္ေသာက္တဲ႔ အရသာနဲ႔ အတူတူဘဲ... ေန႔ခင္းက်ေတာ႔ ဗယာေၾကာ္စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာလို႔ ကုလားပဲကို ႏွစ္နာရီေလာက္ေရစိမ္... ၿပီးေတာ႔ blender နဲ႔ၾကိတ္ ...ဆားရယ္ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာရယ္ ထည္႔နယ္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္... ထမင္းစားခါနီးက်ေတာ႔ ဝက္သားသံုးထပ္သားဟင္းခ်က္ၿပီးသားရွိေပမဲ႔ ဒီတိုင္းမစားခ်င္ေတာ႔လို႔ အတံုးေတြကို ပါးပါးလွီး... သခြါးသီးပါးပါးလွီး ၿပီး ငံၿပာရည္၊ပဲမႈန္႔၊ဆီခ်က္၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔နဲ႔ေရာၿပီး သုတ္စားလိုက္တယ္....ေကာ္ၿပန္႔စိ္မ္းကေတာ႔ တေလာကသူငယ္ခ်င္းေတြစုၿပီးလုပ္စားတာပါ... ေမာင္ႏွမတစ္ခ်ိဳ႕ေတာင္းဆိုလို႔လုပ္နည္းေလးေရးေပးမလို႔ပါ... ဒီမွာေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလုပ္တဲ႔ အဖတ္ေတြကို မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္မွာ ဝယ္လို႔ရပါတယ္...အထဲမွာထည္႔တဲ႔ အစာေတြက မုန္လာဥနီ၊မုန္လာဥၿဖဴ၊ပဲၿပား၊ေဂၚဖီနဲ႔ ဝက္သားေတြပါ.... မုန္လာဥနီ၊မုန္လာဥၿဖဴနဲ႔ ေဂၚဖီေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး တစ္ခုခ်င္းစီေၾကာ္ရပါတယ္... ပဲၿပားကိုေတာ႔ အခ်ပ္ေလးေတြရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးမွ ပါးပါးၿပန္လွီးပါတယ္... ဝက္သားကိုလဲ ၿပဳတ္ၿပီးမွ ပါးပါးလွီးတာပါ(ဝက္သားမစားရင္ ၾကက္သားကိုၿပဳတ္ၿပီး အသားႏႊင္ထည္႔၊သက္သက္လြတ္ဆိုရင္ ပဲၿပားနဲ႔ဘဲေပါ႔)... အားလံုးအဆင္သင္႔ၿဖစ္ရင္ တစ္ခုခ်င္းေၾကာ္ထား လွီးထားတာေတြကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ အကုန္လံုးေရာသြားေအာင္ ထည္႔ေမႊပါတယ္.. ေမႊလို႔ၿပီးရင္ ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလိပ္စားဖို႔အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ.... ဆလပ္ရြက္၊ၾကက္သြန္မိတ္တို႔နဲ႔ေရာစားပါတယ္... အခ်ဥ္က ရန္ကုန္ကသယ္လာတဲ႔ငရုတ္ဆီပါ... ငရုတ္ဆီထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းတာရယ္... သၾကားအနဲငယ္၊ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္အနည္းငယ္ေရာထည္႔ၿပီးေဖ်ာ္ပါတယ္... ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလုပ္စားရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္...
တစ္ေန႔က မနက္မိုးလင္းအိပ္ယာထခ်ိန္ ဆီထမင္းစားခ်င္စိတ္ေပါက္တာနဲ႔ ေကာက္ညွင္းဆန္လဲ အဆင္သင္႔ရွိလို႔ ဆီထမင္းခ်က္စားၿဖစ္တယ္... ရန္ကုန္က လူၾကံဳေပးလိုက္တဲ႔ အာၿဗဲေၿခာက္ကင္ေလးနဲ႔တြဲစားတာေကာင္းမွေကာင္း...ၿပီးေတာ႔ လက္ဖက္ရည္ေသာက္ခ်င္တာနဲ႔ Tea Mix ေဖ်ာ္ေသာက္တယ္... ၿပင္းၿပင္းေလးၾကိဳက္လို႔ ႏွစ္ထုတ္ကို ေရေႏြးတစ္ခြက္စာဘဲထည္႔တယ္... ႏို႔ဆီ tea spoon တစ္ဇြန္းေလာက္ထည္႔ေလာက္ေတာ႔ ေကာင္းလိုက္တာ... ရန္ကုန္မွာ ဆိုင္ထိုင္ေသာက္တဲ႔ အရသာနဲ႔ အတူတူဘဲ... ေန႔ခင္းက်ေတာ႔ ဗယာေၾကာ္စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာလို႔ ကုလားပဲကို ႏွစ္နာရီေလာက္ေရစိမ္... ၿပီးေတာ႔ blender နဲ႔ၾကိတ္ ...ဆားရယ္ ဂ်င္းနဲ႔ၾကက္သြန္ၿဖဴေထာင္းထားတာရယ္ ထည္႔နယ္ၿပီး ေၾကာ္ပါတယ္... ထမင္းစားခါနီးက်ေတာ႔ ဝက္သားသံုးထပ္သားဟင္းခ်က္ၿပီးသားရွိေပမဲ႔ ဒီတိုင္းမစားခ်င္ေတာ႔လို႔ အတံုးေတြကို ပါးပါးလွီး... သခြါးသီးပါးပါးလွီး ၿပီး ငံၿပာရည္၊ပဲမႈန္႔၊ဆီခ်က္၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔နဲ႔ေရာၿပီး သုတ္စားလိုက္တယ္....ေကာ္ၿပန္႔စိ္မ္းကေတာ႔ တေလာကသူငယ္ခ်င္းေတြစုၿပီးလုပ္စားတာပါ... ေမာင္ႏွမတစ္ခ်ိဳ႕ေတာင္းဆိုလို႔လုပ္နည္းေလးေရးေပးမလို႔ပါ... ဒီမွာေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလုပ္တဲ႔ အဖတ္ေတြကို မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္မွာ ဝယ္လို႔ရပါတယ္...အထဲမွာထည္႔တဲ႔ အစာေတြက မုန္လာဥနီ၊မုန္လာဥၿဖဴ၊ပဲၿပား၊ေဂၚဖီနဲ႔ ဝက္သားေတြပါ.... မုန္လာဥနီ၊မုန္လာဥၿဖဴနဲ႔ ေဂၚဖီေတြကို ပါးပါးလွီးၿပီး တစ္ခုခ်င္းစီေၾကာ္ရပါတယ္... ပဲၿပားကိုေတာ႔ အခ်ပ္ေလးေတြရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးမွ ပါးပါးၿပန္လွီးပါတယ္... ဝက္သားကိုလဲ ၿပဳတ္ၿပီးမွ ပါးပါးလွီးတာပါ(ဝက္သားမစားရင္ ၾကက္သားကိုၿပဳတ္ၿပီး အသားႏႊင္ထည္႔၊သက္သက္လြတ္ဆိုရင္ ပဲၿပားနဲ႔ဘဲေပါ႔)... အားလံုးအဆင္သင္႔ၿဖစ္ရင္ တစ္ခုခ်င္းေၾကာ္ထား လွီးထားတာေတြကို ဇလံုတစ္ခုထဲမွာ အကုန္လံုးေရာသြားေအာင္ ထည္႔ေမႊပါတယ္.. ေမႊလို႔ၿပီးရင္ ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလိပ္စားဖို႔အဆင္သင္႔ၿဖစ္ပါၿပီ.... ဆလပ္ရြက္၊ၾကက္သြန္မိတ္တို႔နဲ႔ေရာစားပါတယ္... အခ်ဥ္က ရန္ကုန္ကသယ္လာတဲ႔ငရုတ္ဆီပါ... ငရုတ္ဆီထဲကို ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းတာရယ္... သၾကားအနဲငယ္၊ဆားအနည္းငယ္ နဲ႔ မန္က်ည္းသီးအႏွစ္အနည္းငယ္ေရာထည္႔ၿပီးေဖ်ာ္ပါတယ္... ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလုပ္စားရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္...
လာလည္သူေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး ရႊင္လန္းခ်မ္းေၿမ႕ၾကပါေစ...
အဟဲ
ReplyDeleteဆီထမင္းဆိုလို ့ေျပးလာတာ အာျပဲေျခာက္ေလးပါ ပါေနေတာ့ အတိုင္းမသိေပါ့။ ေမာေမာနဲ ့စားသြားတာ ေနာက္လူအတြက္ေတာင္ နည္းနည္းဘဲက်န္ေတာ့တယ္။
အာၿပဲေျခာက္စားခ်င္လိုက္တာ မစားရတာႏွစ္ခ်ီေနၿပီ
ReplyDeleteေကာ္ျပန္႔စိမ္းလည္း ႀကိဳက္တယ္ အေၾကာ္စားၿပီးရင္ အာေခါင္ေတြအၿမဲေပါက္တတ္လို႔ အစိမ္းစားျဖစ္တာမ်ားတယ္ ပိုလည္းႀကိဳက္တယ္
အခုေတာ႔တေယာက္တည္းမို႔ ဘာမွမခ်က္ျဖစ္ဘူး
ျဖစ္သလိုပဲစားတယ္ လာမယ္႔ weekends မွာ မွ တခုခုလုပ္စားေတာ႔မယ္
ၾကည့္စမ္း စိတ္တိုင္းက်ကို လုပ္စားေနလိုက္တာ။ အားက်က်နဲ႔ အကုန္လံုးစားသြားတယ္.။ လက္ဘက္ရည္က တစ္ခြက္တည္းလား :'(
ReplyDeleteရဘူး.. လုေသာက္သြားတယ္.. :D
ရွလြတ္ ရွလြတ္ ....
ReplyDeleteဆီထမင္းလဲ ၾကိဳက္စ္
အာျပဲေခ်ာက္ေၾကာ္ေလးလဲ ၾကိဳက္စ္
ဗယာေၾကာ္လဲ ၾကိဳက္စ္
လဖက္ရည္ေတာ့ ခ်ိဳေပါ့ က်ေလး ပိုၾကိဳက္စ္ ...
ဟိုင္း ရွားလဘတ္စ္စ္စ္ ..
( ဗိုက္ဝ တြား ဘီ .. တေရးေလာက္ႏွပ္ျပီးမွ ျပန္ေတာ့မယ္ ...)
ေကာ္ျပန္ ့ေတာ့ အစိမ္းေရာ အက်က္ေရာ မၾကိဳက္လို့ မစားသြားဘူးေနာ္ .. း))
လက္ဖက္ရည္က ဗမာၿပည္က လက္ဖက္ရည္နဲ႔တူလား အစ္မ..ဒီကလက္ဖက္ရည္ေတြ က က်ဲက်ဲနဲ႔ေသာက္လို႔မေကာင္းလို႔
ReplyDeleteတယ္ဟုတ္ပါလား ရို႕စ္ရ။
ReplyDeleteျမင္သာ ျမင္ရ မၾကင္ရ ဆိုတာ ဒါမ်ိဳးေနမွာ ။ နွိပ္စက္တယ္ ေ၀့။
မအယ္
အာ သိၿပီ...မနက္ဖန္ ေကာ္ျပန္႔စိမ္း လုပ္စားမယ္...
ReplyDelete(နည္း အတြက္ ေက်းဇူး)
ေကာ္ျပန္ေၾကာ္လာစားသြားတယ္။
ReplyDeleteအာျပဲေျခာက္ကိုလည္းၾကိဳက္တယ္။
ေက်းဇူးေနာ္။။။
လူၾကီးေတြကိုပံုေတြနဲ႔ေနာက္တာလား Rose ?? :(
ReplyDeleteလုပ္နည္းေတာ့မဖတ္ဘူး
ReplyDeleteစားဖို႔ပဲစိတ္ဝင္စားတယ္ ဟဲဟဲ
ေကာ္ၿပန္႔စိမ္းနဲ႔အခ်ဥ္ကစားခ်င္စရာ
အေပၚစီးက႐ိုက္ထားတာလွတယ္
အရမ္းလြယ္သတဲ့...
ReplyDeleteသင္တန္းလာတက္အံုးမွပဲ...
းဝ)
စားခ်င္စရာေလး rose.....
ReplyDeleteအဲဒီအထုတ္ေလးေတြက လဖက္ရည္နဲ႕တကယ္တူလားဟင္.. မေသာက္ဖူးလို႕..
မၾကီးမေကာင္းဘူး မနက္ေစာေစာစီးစီး ၾကည့္ရင္းနဲ႔ သေရေတြ က်လာတယ္။ အားလံုးက်ေနာ္ၾကိဳက္တာေတြၾကီးပဲ။
ReplyDeleteတိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ အေမ႔အိမ္မွာ ဒီေန႕ဆီထမင္း မရိုစ္ေရ.. း))
ReplyDeleteအာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာာ စားခ်င္လာၿပီး သေရေတြေတာင္ က်တယ္.. နည္းေလးေပးေနာ္အမ.. ေကာ္ျပန္႔စိမ္း လုပ္စားမယ္.. ရွလြတ္...
ReplyDeleteစားခ်င္လုိက္တာ ကြာ...
ReplyDeleteေကာ္ၿပန္႔စိမ္းလုပ္စား ဦးမယ္။ ဒီစေနက်ရင္
ေက်းဇူးေနာ္.
အာျဗဲေျခာက္ေက်ာ္ သိပ္ၾကိဳက္တာ.
ReplyDeleteအိမ္နီးခ်င္းေတြေျပာမွာဆိုးလုိ႕
မစားရဘူး...
ဆီထမင္းေလးနဲ႕.......
အင္း..တေျဖးေျဖးနဲ႕ လူကနတ္နဲ႕
နဲနဲတူလာျပီ။ အေငြ႕ပဲသုံးေဆာင္ေနရတယ္ေနာ္..))
မမ လက္ဖက္ရည္ႀကဳိက္တယ္
ReplyDeleteဆီထမင္းလဲ အဝစားသြားတယ္
ေဆာင္းတြင္းမနက္ေတြဆုိ သစ္ရြက္အေျခာက္ေတြ မီးရႈိ႕ရင္း ေကာက္ညွင္းေပါင္းပူပူေလးနဲ႔ လက္ဖက္ရည္ေသာက္
ပီးရင္ ေက်ာင္းသြား သတိေတာင္ရသြားဘီ ဟိဟိ
စကားမစပ္ လက္ဖက္ရည္ ေနာက္တစ္ခြက္ေလာက္ ရဦးမလားဟင္ မမ :P
သမီးက ကိုသားႀကီးနဲ့ အႀကိဳက္တူတယ္။ ဟိဟိ
ReplyDeleteလုပ္နည္းတယ္ စားနည္းကို ပိုစိတ္၀င္စားတယ္။
ခုမွလာစားျဖစ္တယ္။ စားခ်င္စဖြယ္ေလးေတြ ပလြတ္ ပလြတ္။
ပလပ္ ပလပ္ရွယ္။ ဟိိဟိ
စားခ်င္စရာေတြ ေတာ္ေတာ္လုပ္တတ္တာပါလား...
ReplyDeleteေကာ္ျပန္႕စိမ္း စားခ်င္တယ္... း)
မၾကီးက အၿမင္အာရံုနဲ ့ႏွိပ္စက္တယ္ဗ်ာ ဂလု ဂလု
ReplyDeleteဆီထမင္းေလး စားခ်င္လိုက္တာ
ဗီယက္နမ္ ေကာ္ၿပန့္စိမ္းနဲ့ အခ်ဥ္ရည္ လုပ္နည္းေလးလည္း ေၿပာၿပေပးပါလား
ReplyDeleteဆီထမင္းနဲ ့အာျဗဲေျခာက္ကုိ အနံ ့လာခံတာအစ္မရုိစ့္ေရ .... က်ေနာ္ေတာ့ အေၾကာင္းမၾကားဘဲ အလုပ္ေတြမ်ားေနတာ အေတာ္ၾကာေပ့ါ ခုေတာ့ အားသေယာင္ေယာင္ပဲ အစ္မရ ေနေကာင္းတယ္ေနာ္ ထုံးစံအတုိင္း ရန္ကုန္အစားလာငမ္းပါတယ္ :))
ReplyDeleteအဆင္ေျပပါေစ အစ္မရုိစ့္ေရ
ခင္တဲ့
ရန္ကုန္သား :))